Rezolvi problema fumatului în 1 sau 2 zile (în funcție de variata de program care ți se potrivește);
Fără să aștepți săptămâni sau luni, să lupți cu pofta de fumat și să stai cu teama că toate eforturile tale vor fi în zadar într-un moment de slăbiciune sau de neatenţie;
Fără riscul de a te îngrășa (cum se întâmplă de obicei pentru majoritatea foștilor fumători);
Fără teama de a te reapuca de fumat „din greșeală”;
Fără a mai aștepta momentul „miracolului”: vei știi imediat că ai reușit;
Fără a mai fi afectat, ispitit sau „păcalit” de situațiile bune sau dificile din viață și de ceilalți fumători;
Fumatul nu este doar un simplu obicei: este o adicţie complexă care te acaparează ca și o caracatiţă vicioasă, în 3 puncte:
Majoritatea fumătorilor rămân prinși în capcana fumatului pentru că folosesc metode ineficiente care nu ating simultan toate aceste 3 adicții:
Pentru a scăpa de această caracatiţă vicioasă a fumatului este necesar să te eliberezi în același timp de toate cele 3 adicții.
Oricare dintre acestea, dacă rămâne neatinsă, le va reactiva pe celelalte 2, mai devreme sau mai târziu.
Programul “Nefumător pentru totdeauna” este singurul program complet din România pentru eliminarea fumatului.
Adicția este o stare a unei persoane care este caracterizată prin angajarea compulsivă (repetitivă şi lipsită de control) într-o activitate și/sau folosirea unei substanțe care joacă rolul de recompensă, în ciuda efectelor adverse ce apar.
Pentru un fumător adicția primară este creată de consumul de nicotină prin fumat. Prin comportamentul de a fuma, persoana introduce nicotină în organism și obține senzația de recompensă (adică eliminarea neplăcerilor sevrajului). Astfel, comportamentul (ritualul, gestul de a fuma) devine asociat cu obținerea recompensei și devine o adicţie secundară: adicția comportamentală.
Adicția comportamentală împreună cu adicția chimică generează o adicţie terţiară (cea de-a 3-a adicţie): adicția psihologică.
Vom discuta despre adicția comportamentală și cea psihologică în capitole separate.
Auriculo-terapia este o formă de terapie alternativă care folosește stimularea punctelor reflexe auriculare (ale urechii) pentru a detecta și pentru a corecta deficiențe fizice, emoționale și comportamentale.
Practicarea auriculo-terapiei modernă a început prin munca de pionierat al doctorului neurolog francez Paul Nogier la sfârşitul anilor ’50. În 1957 dr. Nogier a publicat lucrarea „Treatise of Auriculotherapy” bazată pe activitatea sa experimentală de tratament prin stimularea punctelor reflexe auriculare.
Începând din 1973 auriculo-terapia a început să fie folosită cu rezultate foarte bune pentru a trata persoane cu diferite adicții: heroină, cocaină, alcool și nicotină.
Auriculo-terapia te ajută:
– Să elimini dependența de nicotină (nevoia fizică de a fuma);
– Să elimini apariția efectelor neplăcute ale sevrajului nicotinic. Sevrajul este principalul motiv de eșec, indiferent de metoda de renunţare la fumat.
– Să reduci stările emoţionale neplăcute ale tranziției de la viața de fumător la cea de nefumător;
– Să ai stări confortabile prin stimularea secreţiei naturale a endorfinelor și a serotoninei (responsabile cu eliminarea stărilor neplăcute (durere, stres) și cu activarea stărilor plăcute);
– Să tratezi holistic (toate) cauzele dependenţei fizice de nicotină și nu doar simptomele (așa cum o fac tratamentele prin medicamentele);
Programul nostru de auriculo-terapie îți oferă avantaje deosebite:
– RAPID: Procedura durează doar 30-45 de minute;
– PERSONALIZAT: Procedura de stimulare este adaptată în funcție de nevoile tale: cantitatea de țigări fumate, efectele sevrajului nicotinic, perioada de timp în care ai fumat, starea ta de sănătate, modul în care răspunzi la stimulare, etc.
– EFICIENT: Dependența de nicotină este eliminată într-o singură ședință pentru majoritatea fumătorilor;
– EFECTE POZITIVE IMEDIATE: Obții rezultatele dorite chiar de la prima ședință;
– CONFORTABIL (FĂRĂ DURERE): Procedura de auriculo-terapie elimină neplăcerile acupuncturii. În locul acelor folosim micro-curenţi la o intensitate redusă, preso-punctura sau stimularea laser pentru a stimula punctele auriculare;
– NEINVAZIV: Folosim metode neinvazive de lucru (electro-stimulare, preso-punctură, stimularea laser) care nu prezintă riscurile și efectele neplăcute ale metodelor invazive (ace de acupunctură sau medicamente);
– MINIM DE CONTRA-INDICAŢII: Procedura de auriculo-terapie poate fi folosită de către majoritatea persoanelor fără a avea efecte adverse. Nu este recomandată pentru persoanele însărcinate iar pentru persoanele care au stimulator cardiac nu se folosește electrostimularea ci presopunctura sau stimularea laser.
– ACCESIBIL PENTRU ORICE FUMĂTOR: Costul întregului programului variază între 20 % și 30 % din suma pe care un fumător obișnuit o plătește într-un an pe țigări (sumă calculată la consumul de 1 pachet/zi).
Altfel spus, într-un an în care continui să fumezi, vei plăti de cel puțin 3 ori costurile financiare ale celui mai avansat program (Nefumător PLUS).
Nu mai vorbim de costurile de sănătate și de stările emoționale negative pe care vei plăti în condițiile în care continui să fumezi;
Micro-sistemele neurologice
Una dintre teoriile ce fundamentează auriculo-terapia este cea a existenței micro-sistemelor în organism: fiecare sub-unitate a corpului conține distribuţia tuturor părților ce alcătuiesc întregul.
Există mai multe micro-sisteme folosite în practici terapeutice: 2 dintre cele mai cunoscute sunt reflexologia tălpilor picioarelor și cea a palmelor.
Harta întregului organism este proiectată pe pavilionul auricular
Urechea este un micro-sistem neurologic ce cuprinde întreaga reprezentare a anatomiei corpului uman.
Părțile anatomice ale corpului sunt proiectate pe o „hartă” adaptată la anatomia urechii iar această hartă este numită „homunculus” pentru că se aseamănă cu forma corpului uman.
La nivelul urechii, poziția acestui „homunculus” este inversată în comparație cu poziția obișnuită (vezi imaginea de mai jos):
Fiecare punct de pe „harta” micro-sistemului auricular creează un răspuns neurologic în organul corespondent
În momentul în care este aplicat un stimul (presiune, electro-stimulare, impuls laser) într-un punct localizat pe „harta” micro-sistemului auricular apare un răspuns-reflex în organul corespondent.
Pentru eliminarea fumatului: Corespondența neurologică dintre punctele auriculare și organele corpului ne permite să stimulăm indirect și neinvaziv fiecare parte a organismului care este implicată și afectată de fumat.
Astfel putem atât să detectăm cât și să corectăm deficiențele fizice, emoționale și comportamentale ale fumătorului.
Tratamentul prin auriculo-terapie este holistic: tratează toate organele care sunt afectate de fumat.
Acestea sunt: gura, gâtul, plămâni, sistemul de recompensă aflat la nivel cerebral, zonele cerebrale care generează secreția endorfinelor și serotonină (senzația de sațietate și de confort fizic, emoțional și mental), reducerea reactivităţii receptorilor nicotinici, reducere reactivităţii stimulilor olfactivi și gustativi asociați cu fumatul), reducerea catecolaminelor (hormonii stresului asociat cu sevrajul nicotinic).
Terapeutul va crea pentru tine o procedură personalizată de stimulare care va corespunde cu nevoile tale specifice.
Procedura de stimulare auriculară cuprinde între 24 și 48 de puncte aflate la nivelul ambelor urechi. Nu toate aceste puncte trebuie stimulate, ci doar cele care sunt active (în situația ta).
Din acest motiv terapeutul va testa inițial nivelul de activare a punctelor specifice și apoi va realiza programul de stimulare, personalizat pentru tine.
Echipa programului „Nefumător pentru totdeauna” te va ajuta să obții cele mai bune rezultate: pentru majoritatea fumătorilor, este suficient o singură ședință de auriculo-terapie personalizată pentru a deveni nefumători!
Majoritatea fumătorilor au nevoie de o singură ședință pentru a deveni nefumători.
Sunt anumite situații în care clienții au nevoie de mai multe ședințe de stimulare auriculară. Programul programul „Nefumător PLUS” include 2 ședințe de auriculo-terapie plus 1 ședință de urgență. De asemenea există posibilitatea de a extinde numărul de ședințe în funcție de nevoile și particularitățile clienților noștri.
-Să îți dorești (cu adevărat) să devii nefumător;
-Să fii pregătit pentru această schimbare (înainte de a începe ședința noi te vom pregăti cu toate informațiile necesare);
-Să urmezi procedura de auriculo-terapie personalizată pentru nevoile tale stabilită de către un terapeut abilitat (și nu una standard, aleasă la modul general de către „aparat”);
-Să urmezi recomandările noastre simple (după şedinţă) pentru a rămâne nefumător pentru totdeauna!
În prima ședință vei parcurge următoarele etape:
În această etapă ne vei oferi informațiile necesare astfel încât să îți putem oferi o procedură de auriculo-terapie personalizată, care să răspundă nevoilor tale specifice:
– Informații despre stilul tău de viață actual (ca și fumător);
– Efectele fumatului asupra stării tale de sănătate;
– Condiții și starea ta de sănătate din prezent;
– Efectele sevrajului (în cazul în care ai mai încercat în trecut prin alte metode să devii nefumător).
2. Te vom pregăti pentru succes: consilierea preliminară
– Vei avea o scurtă consiliere de pregătire;
– Vei primi informațiile importante de care ai nevoie astfel încât să obții cele mai bune rezultate în ședința de auriculo-terapie;
3. Ședința de auriculo-terapie
– Terapeutul va crea pentru tine un program personalizat de auriculo-terapie;
– Programul constă în electrostimularea punctelor reflexe auriculare;
– În funcție de nevoile tale, vei avea stimulate între 24 și 48 de puncte situate pe ambele urechi;
– Tratamentul este conceput nu doar să te ajute să devii nefumător ci și să îți susțină rezultatele pozitive obținute;
4. Informațiile post ședință
– După finalizarea ședinței vei primi toate informațiile necesare pentru a rămâne nefumător;
– Majoritatea persoanelor nu au nevoie decât de o singură ședință de auriculo-terapie pentru a elimina definitiv problema fumatului;
– În orice situație, în funcție de pachetul pe care îl alegi, vei avea posibilitatea de a beneficia de ședințe suplimentare;
– Dacă este cazul, în ședințele suplimentare vom personaliza mai departe programul pentru tine, în funcție de nevoile tale și de felul în care organismul tău răspunde la stimulare;
5. Continuarea procesului de eliminare a fumatului prin consilierea specializată
După finalizarea ședinței de auriculo-terapie, în funcție de programul pe care l-ai ales (click aici pentru detalii), vei putea continua procesul de eliminare a fumatului prin consilierea specializată.
Da, poți alege doar ședințele de auriculo-terapie, însă recomandarea noastră este să parcurgi programul complet („Nefumător pentru totdeauna”) pentru a avea cele mai bune rezultate. Auriculo-terapia elimină doar adicția la nicotină și efectele fizice ale sevrajului.
Programul complet te ajută să elimini și dependența comportamentală (asocierile fumatului cu diferiți stimuli – situații sociale, persoane, consumul de cafea, etc) și dependența psihologică (credințele limitative ce te determină să fumezi și stările emoționale pe care le „controlezi” prin fumat).
În cazul în care dorești să urmezi doar ședințele de auriculo-terapie costurile sunt:
500 de lei pentru prima ședință ce conține evaluarea, pregătirea preliminară și recomandările post-şedinţă;
350 de lei per ședință în situația în care sunt necesare mai multe ședințe;
Pentru a te înscrie este necesar să alegi programul care ți se potrivește:
Dacă fumezi mai puțin de 10 țigări zilnic, îți recomandăm programul „NEFUMĂTOR EXPRES” care durează doar o zi.
Acest program cuprinde 1 ședință de auriculo-terapie, suficientă pentru majoritatea fumătorilor.
În cazul în care fumezi mai mult de 10 țigări zilnic, îți recomandăm programul extins „NEFUMĂTOR PLUS” care durează 2 zile. Acest program cuprinde 2 ședințe de auriculo-terapie și o ședință de urgență (în total 3 ședințe).
Te poți înscrie prin completarea formularului de înscriere pe care îl găseşti pe site la rubrica „Alege programul potrivit pentru tine”.
În cazul în care ai întrebări sau dorești mai multe informații despre programele noastre, te rugăm să ne contactezi telefonic la 0748.840.924 și te vom ajuta cu plăcere!
Adicția este o stare a unei persoane care este caracterizată prin angajarea compulsivă (repetitivă şi lipsită de control) într-o activitate și/sau folosirea unei substanțe care joacă rolul de recompensă, în ciuda efectelor adverse ce apar.
Pentru un fumător adicția primară este creată de consumul de nicotină prin fumat. Prin comportamentul de a fuma, persoana introduce nicotină în organism și obține senzația de recompensă (adică eliminarea neplăcerilor sevrajului). Astfel, comportamentul (ritualul, gestul de a fuma) devine asociat cu obținerea recompensei și devine o adicţie secundară: adicția comportamentală.
Mulți fumători, odată ce nu mai fumează, simt nevoia de a „face ceva cu mâinile” sau simt „o nostalgie” când țin în mână o țigară.
Atât timp cât vechile asocieri nu sunt eliminate, va exista posibilitatea ca un fost fumător să își aprindă o țigară „din reflex” și să reînceapă să fumeze.
La baza adicției comportamentale se afla procesul de învățare a unui comportament (fumatul) prin care o persoană învață să răspundă automat la anumiți stimuli.
Procesul de învățare (sau dresajul fumătorului) este realizat prin 2 tipuri de condiționări:
1. Condiționare clasică (pavloviană), bazată pe asocieri tip stimul-răspuns;
2. Condiționare operantă (instrumentală), bazată pe recompensarea comportamentală;
Condiționarea clasică a fost descoperită cu un secol în urmă de către Ivan Pavlov, în celebrele sale experimente.
Prin asocierea unui stimul (sunetul unui clopoţel) cu o recompensă dorită (livrarea mâncării), Pavlov a creat un reflex condiționat de salivare la câinii utilizaţi în experiment. După mai multe repetări, reflexul de salivare era declanșat doar de sunetul clopoţelului, chiar și în lipsa mâncării.
În mod similar fumătorul este condiționat (sau dresat) să își aprindă o țigară atunci când este expus la factori declanşatori:
-Gesturile fumătorului: senzațiile tactile de atingerea a țigării – între degete, atingerea buzelor, senzația de inhalare a fumului;
-Ritualul fumătorului: cumpărarea ţigărilor, rularea unei țigări, curățarea, umplerea și aprinderea pipei, pregătirea dispozitivului de fumat electronic, etc;
-Obiectele pe care le folosește pentru a fuma: scrumiera, bricheta, desfacerea pachetului de țigări, etc
-Consumul altor substanțe în timpul fumatului: cafea, alcool (vin, coniac, whiskey, etc)
-Activităţi realizate în timpul fumatului: vorbitul la telefon, condusul mașinii, pescuit, etc;
-Contextul social în care obișnuiește să fumeze: pauzele „de fumat”, pauzele din timpul muncii, ocaziile speciale sociale (aniversari, nunți, etc);
-Persoanele cu care obișnuiește să fumeze: colegii de muncă, prietenii, membrii familiei, etc;
-Locaţiile unde obișnuiește să fumeze: terase, cluburi, baruri, etc.
Toate aceste asocieri tip stimul-răspuns devin prin repetiție factori declanşatori ai fumatului.
Astfel fumătorul ajunge să fumeze automat (chiar dacă nu simte neapărat nevoia) atunci când este expus la stimulii declanşatori.
Condiționarea operantă se bazează pe învățarea unui comportament prin condiționări tip pedeapsă și recompensă (exact ca și dresajul).
Fumatul este „recompensat” prin fumat și este „pedepsit” dacă nu fumează prin efectele neplăcute ale sevrajului.
Aceasta condiționare operantă ajunge în scurt timp să genereze cea de-a 3-a adicţie a fumatului: adicția psihologică despre care vom discuta într-un capitol separat.
Majoritatea fumătorilor fumează în mod automat și inconștient.
Exemplu:
Amintește-ți toate momentele în care ai fumat ieri. Apoi toate momentele în care ai fumat cu 3 zile în urmă……
Câte dintre aceste momente ți le amintești cu claritate? Exact… foarte puține pentru că majoritatea ţigărilor fumate le-ai fumat în mod inconștient, „pe pilot automat”.
Acum, doar pentru contrast, aminteşte-ţi un moment important din viața ta petrecut cu 10, 20 sau poate chiar 30 de ani în urmă: primul sărut, căsătoria, nașterea primului copil, etc).
Aceste momente pe care le-ai trăit pe deplin conștient, nu se uită niciodată!
Creierul fumătorului este deturnat să funcționeze într-un mod auto-distructiv: cele 3 tipuri de adicții (chimică, comportamentală și psihologică) ajung să controleze persoana și să o țină blocată în adicţia fumatului.
Exercițiile experiențiale incluse în programul „Nefumător pentru totdeauna” te ajută să detectezi și apoi să neutralizezi asocierile clasice și cele operante ale fumatului.
Principiile ce stau la baza acestor exerciții sunt complexe: reprocesarea neurologică a factorilor declanșatori și re-condiţionarea operantă a sentimentului de recompensă.
Singurul mod pentru a elimina asocierile și condiționarea stimul-răspuns sunt noile experiențele corective ale nefumătorului.
Pentru a te înscrie este necesar să alegi programul care ți se potrivește:
Dacă fumezi mai puțin de 10 țigări zilnic, îți recomandăm programul rapid „NEFUMĂTOR EXPRES” care durează doar o zi.
Acest program cuprinde 1 ședință de auriculo-terapie, suficientă pentru majoritatea fumătorilor.
În cazul în care fumezi mai mult de 10 țigări zilnic, îți recomandăm programul extins „NEFUMĂTOR PLUS” care durează 2 zile. Acest program cuprinde 2 ședințe de auriculo-terapie și o ședință de urgență (în total 3 ședințe).
Te poți înscrie prin completarea formularului de înscriere pe care îl găseşti pe site la rubrica „Alege programul potrivit pentru tine”.
În cazul în care ai întrebări sau dorești mai multe informații despre programele noastre, te rugăm să ne contactezi telefonic la 0748.840.924 și te vom ajuta cu plăcere!
Adicția este o stare a unei persoane care este caracterizată prin angajarea compulsivă (repetitivă şi lipsită de control) într-o activitate și/sau folosirea unei substanțe care joacă rolul de recompensă, în ciuda efectelor adverse ce apar.
Pentru un fumător adicția primară este creată de consumul de nicotină prin fumat. Prin comportamentul de a fuma, persoana introduce nicotină în organism și obține senzația de recompensă (adică eliminarea neplăcerilor sevrajului). Astfel, comportamentul (ritualul, gestul de a fuma) devine asociat cu obținerea recompensei și devine o adicţie secundară: adicția comportamentală.
Adicția comportamentală împreună cu adicția chimică generează o adicţie terţiară (cea de-a 3-a adicţie): adicția psihologică.
Adicția psihologică o reprezintă angajarea compulsivă în mecanisme emoționale și cognitive de apărare pentru menținerea unei percepții de „normalitate” în privința efectelor adicției chimice și comportamentale.
Adicția psihologică constă în mecanismele emoționale de coping (gestionarea emoțiilor pozitive dar mai ales a celor negative prin fumat) și în mecanisme cognitive (sistemul de credințe limitative ale fumătorului, așteptările sumbre privind „renunţarea la fumat).
Efectul adicției psihologice este gândirea distorsionată a fumătorului care percepe realitatea fumatului într-un mod eronat. Gândirea fumătorului este plină de prejudecăți și de neadevăruri în privința fumatului, spre deosebire de un nefumător care percepe realitatea fumatului: o adicție auto-distructivă care nu îți aduce niciun beneficiu.
Din cauza percepției distorsionate a realității fumatului, fumătorul adoptă o atitudine negativă, defensivă atunci când încearcă să nu mai fumeze.
Eliminarea adicției psihologice aduce cu sine schimbarea de atitudine necesară atât pentru a te opri din fumat cât și pentru a rămâne un nefumător fericit pentru totdeauna!
Adicţia psihologică creează un obstacol redutabil pentru majoritatea fumătorilor care „ar dori” să deveni nefumători. Acest obstacol este anxietatea (teama de efectele neplăcute ce pot apărea în viitor).
Mai mult decât o simplă anxietate, adicția psihologică creează un conflict între 2 stări de axietate (sau de teamă): teama de eșec (teama de a nu reuși) și teama de succes (teama de a trăi restul viații simțindu-te frustrat pentru că nu poți să mai fumezi).
Ambele temeri sunt bazate pe premise false create de gândirea distorsionată.
De ce sunt false aceste premise? Pentru ca nefumătorii nu au acest conflict interior: pot să își trăiască liniștiți viața fără să simtă că sunt privaţi de „plăcerea”” sau de „nevoia” de a fuma.
Majoritatea fumătorilor percep trecerea de la fumat la viața de nefumător ca fiind o pierdere majoră, indiferent de rezultatul final:
1. Dacă nu reușesc să elimine fumatul cred că vor trece printr-o perioadă lungă de suferință, abținere, frustrare și sacrificiu pentru ca în final să ajungă în același punct (să rămână fumători);
2. Dacă reușesc să nu mai fumeze, le este teamă că vor trăi întreaga viață simțindu-se incompleți, lipsiți de „plăcerea” sau de „ajutorul” fumatului;
În aceste condiții fumătorii tind să acționeze în mai multe modalități previzibile:
–Să nege problema fumatului: să continue să se mintă pe ei înşişi și pe ceilalți că fumatul nu este o problemă (nici de sănătate, nici financiară) astfel încât să poată fuma liniștiți în continuare;
-Să minimizeze problema fumatului astfel încât să poată fuma în continuare sperând că nu li se va întâmpla nimic rău;
-Să amâne momentul opririi din fumat găsind justificări și explicații „raţionale” („Nu acum, poate mâine”, „Aștept momentul potrivit”, etc)
-Să urmeze fără succes „programe de renunţare la fumat” doar pentru a-și demonstra atât lor cât și celorlaţi că „nimic nu funcționează și că vor rămâne pentru totdeauna niște fumători fără speranță”;
-Să se deprime și să abandoneze ideea de a deveni vreodată nefumător („Ştiu că voi eșua și de data aceasta, așa că nu are rost să mai încerc….”)
Cheia succesului în program nostru este PREGĂTIREA.
O persoană pregătită reușește întotdeauna. Succesul este asigurat.
În cazul în care persoana nu este pregătită corespunzător atunci intervine șansa (sau statistica).
Programul „Nefumător pentru totdeauna” nu se bazează pe statistică. Noi NU îți promitem 99.9% șanse de succes la fel ca alte programe sau soluții-minune de „renunţare la fumat”.
De asemenea, nu îți oferim garanții de returnare a banilor care te transformă într-o statistică și într-o persoană lipsită de responsabilitate.
Pentru a-ţi asigura certitudinea succesului de a deveni nefumător te vom pregăti cu tot ceea ce ai nevoie pentru a reuși!
Eliminarea fumatului este un proces de transformare și nu un eveniment punctual (la fel sunt toate evenimentele importante din viață). Evenimentele punctuale sunt fie accidente, fie momente culminante ale unor procese aflate în desfășurare.
Succesul nu este un accident: este rezultatul unei pregătiri corespunzătoare!
Pentru a te înscrie este necesar să alegi programul care ți se potrivește:
Dacă fumezi mai puțin de 10 țigări zilnic, îți recomandăm programul rapid „NEFUMĂTOR EXPRES” care durează doar o zi.
Acest program cuprinde 1 ședință de auriculo-terapie, suficientă pentru majoritatea fumătorilor.
În cazul în care fumezi mai mult de 10 țigări zilnic, îți recomandăm programul extins „NEFUMĂTOR PLUS” care durează 2 zile. Acest program cuprinde 2 ședințe de auriculo-terapie și o ședința de urgență (în total 3 ședințe).
Te poți înscrie prin completarea formularului de înscriere pe care îl găseşti pe site la rubrica „Alege programul potrivit pentru tine”.
În cazul în care ai întrebări sau dorești mai multe informații despre programele noastre, te rugăm să ne contactezi telefonic la 0748.840.924 și te vom ajuta cu plăcere!
Programele „Nefumător pentru totdeauna” te ajută să rezolvi rapid problema fumatului: devii nefumător în 1 sau 2 zile (în funcție de variata de program care ți se potrivește).
Ești nefumător și te poți bucura de succes imediat după finalizarea programului.
Nu este necesar să aștepți momentul potrivit pentru că cel mai potrivit moment este ACUM!
Odată ce ai luat decizia de a deveni nefumător, poți să acționezi imediat: asta nu înseamnă că ai rezolvat problema fumatului, înseamnă să faci primul pas care te va conduce în final la rezultatul dorit. Acest prim pas este să ne contactezi pentru a te ajuta.
Realitatea este că majoritatea foștilor fumători „se rotunjesc” după ce nu mai fumează. Poate ai experimentat-o personal sau pe care ai auzit-o de la mulți foști fumători, unii dintre aceștia chiar apropiați.
Motivul?
Atunci când fostul fumător încearcă să se abțină prin voință ca să nu mai fumeze, transformă problema fumatului într-o problemă de mâncat în exces (în special consumul de dulciuri).
În acea situație, problema fumatului nu este nici pe departe rezolvată: foamea de nicotină este confundată cu foamea de mâncare iar nevoia de calmare a stările emoționale neplăcute este satisfăcută prin consumul de zahăr (care poate crea o nouă adicţie).
Vestea bună este că acest lucru nu se va întâmpla astfel în cazul tău. Prin programele „Nefumător pentru totdeauna” vei rezolva definitiv problema fumatului fără niciun risc de îngrășare. Nu ai nevoie să te abţii și nici să înlocuieşti fumatul cu altceva. Vei fi liber cu adevărat!
Obiectivul nostru este să te ajutăm să elimini 100% orice interes pentru fumat și să păstrezi permanent, fără efort, certitudinea imposibilităţii de a mai fuma vreodată.
Cu toate acestea, dacă vei fi printre puținele persoane care pot întâmpina dificultăți după finalizarea programului, vei avea la dispoziție ședințele-suport (opţionale) de consiliere post program. În aceste ședințe vom atinge orice aspect care a rămas activ și care te-ar putea determina, indiferent de motiv, să mai fumezi vreodată.
Bineînțeles că DA! Pofta de fumat este cauzată de sevrajul nicotinic (care dispare imediat după ședința de auriculo-terapie) și de adicția psihologică (care dispare imediat după finalizarea programului).
Chiar dacă îți este dificil în prezent să crezi că poți să fii relaxat și să nu mai simți vreodată pofta, dorința sau intenția de a fuma, gândește-te însă că orice nefumător nu simte acea poftă.
La fel vei fi și tu, odată ce ai redevenit nefumător!
Un prim motiv: Majoritatea metodelor de „renunţare la fumat” ating doar câteva aspecte ale problemei fumatului. Restul aspectelor nu sunt atinse pentru că sunt „invizibile”.
De exemplu: asocierile automate ale fumătorului cu orice situație, obiect sau persoană din viața fumătorului care îl pot determină pe acesta să fumeze „pe pilot automat”.
Programul „Nefumător pentru totdeauna” atinge toate cele 3 aspectele ale fumatului astfel încât să reuşeşti chiar dacă ai mai încercat fără succes alte metode ineficiente!
Un alt motiv pentru care majoritatea metodelor eșuează lamentabil este faptul că se bazează pe „metoda voinţei”. Metoda voinţei presupune să lupți cu tine însuți și să te abţii de la fumat deși îți „arde buza după o țigară”.
Prin metoda voinţei ajungi să speri (în zadar) că, la un moment dat, dacă vei rezista suficient de mult timp, pofta de a fuma dispare ca prin minune pentru totdeauna.
Realitatea este alta: pofta nu dispare dacă te abţii, dimpotrivă, crește pentru că te simți privat, frustrat și nerăbdător să ți se întâmple și ție „minunea”. Voința nu aduce înțelegere și nu schimbă nimic la un nivel profund: este doar o luptă continuă cu tine însuți până când, în final cedezi și îți aprinzi o țigară!
Programul „Nefumător pentru totdeauna” nu se bazează pe voință ci pe înțelegerea realității fumatului și pe transformarea percepției eronate a fumătorului.
Acest program te ajută să acționezi diferit pentru a obține rezultate diferite decât cele pe care le-ai obținut în trecut: devii nefumător și rămâi nefumător pentru totdeauna!
Voința NU este o condiție obligatorie pentru a reuși. Pentru mai multe informații despre acest subiect te rugam să citești răspunsul de la întrebarea anterioară (de mai sus).
Realitatea este că ai doar de câștigat și nimic de pierdut odată ce devii nefumător.
Majoritatea fumătorilor cred că prin „renunţarea la fumat” pierd ceva important din viața lor. Atât timp cât vei avea această percepție a „pierderii”, vei fi manipulat de adicția la fumat care te păcălește să te reîntorci la fumat, mai devreme sau mai târziu.
Astfel fumatul te va controla emoțional prin diverse stări afective: poftă de fumat, nervozitate, iritabilitate, anxietate, nostalgie, tristețea de a pierde „prietenul de încredere”.
Fă o scurtă verificare a realității: Nefumătorii nu au nostalgii privind fumatul și nici alte nevoi emoționale de a fuma.
Acest lucru îți arată realitatea manipulării psihologice a adicției la fumat: sunt doar efectul iluzoriu creat de adicţie.
Odată ce devii nefumător, vei privi toate aceste stări cu claritatea și încrederea persoanei care și-a revenit complet după o lungă și îndelungată boală. Te bucuri sincer că ai scapăt de suferință și că poți să fii în sfârșit liber și încrezător în viitoarea ta viață!
Da, categoric!
Nu doar că te vei bucura incomparabil mai mult de viitoarea ta viață de nefumător dar vei putea să apreciezi cu adevărat sentimentul de a trăi autentic și de a te elibera definitiv din lanțurile invizibile a adicției.
Există mii de oameni pentru care fumatul a devenit doar o simplă amintire. Din nefericire, există și milioane de „foşti fumători” care trăiesc o viață chinuită încercând cu disperare să se abțină în permanență de la fumat.
De ce?
Pentru că folosesc metode ineficiente și incomplete cum ar fi metoda voinţei, înlocuitori de nicotină sau continuă să se mintă singuri fumând țigări electronice care sunt „mai sănătoase” și să spere că într-un viitor îndepărtat se va întâmpla o minune și vor deveni nefumători…..
Din fericire există metode care te ajută să elimini rapid și eficient fumatul din viața ta: programul „Nefumător pentru totdeauna” îți oferă tot ceea ce ai nevoie pentru a te bucura din plin de noua ta viață de nefumător!
Pentru a te înscrie este necesar să alegi programul care ți se potrivește:
Te poți înscrie prin completarea formularului de înscriere pe care îl găseşti pe site la rubrica „Alege programul potrivit pentru tine”.
În cazul în care ai întrebări sau dorești mai multe informații despre programele noastre, te rugăm să ne contactezi telefonic la 0748.840.924 și te vom ajuta cu plăcere!
© 2018 Nefumator.com