Dacă simți că ceva nu este în ordine în viața ta și că te-ai putea simți mai bine dacă ai face lucrurile diferit, îți oferim acum 5 idei care să-ți vină în ajutor pentru recăpătarea echilibrului interior și trăirea cu bucurie a fiecărei zile.

1. Stabilește-ți prioritățile și concentrează-te pe lucrurile importante

Nu te pierde în foarte multe activități care îți consumă foarte mult timp dar care nu îți aduc beneficii.

Poate că 2 sau 3 proiecte pe săptămână sunt suficiente, cel puțin pentru început. Îndreaptă-ți atenția și către lucruri care îți fac plăcere, nu doar către cele legate de activitatea profesională, astfel încât să îți bucuri și sufletul, nu doar mintea.

2. Ai grijă de tine și acordă timp sufletului tău

În fiecare zi, timp de 10 minute, așează-te într-un fotoliu comfortabil, închide ochii și relaxează-te. Ascultă muzică de relaxare, sunetul trilurilor de păsări sau chiar sunetul valurilor de la mare (orice îți face plăcere).


În acest timp poți face o meditație, te poți concentra la starea corpului tău, îți poți da sugestii pozitive. Este foarte important ca în aceste 10 minute să nu te gândești la lucrurile pe care trebuie să le rezolvi, la problemele familiei sau la task-urile legate de muncă.


Aceste 10 minute sunt doar pentru TINE!

Ele te vor ajuta să te încarci cu stare de bine astfel încât să poți rezolva toate celelalte probleme fără să te simți lipsit de energie, frustrat sau nervos.

3. Stabilește-ți acțiuni realiste, pe care le poți duce la îndeplinire

Lucrează la proiectele tale cu încredere, perseverență și răbdare. Nu fii dezarmat dacă lucrurile nu se întâmplă imediat. Este important să îți amintești că fiecare moment al zilei te duce mai aproape de ceea ce îți dorești.


Sărbătorește fiecare realizare, mai mică sau mai mare. Știm cât de ușor poți trece peste realizările mici care par neînsemnate dar, nu trebuie să uiți, că fiecare acțiune terminată contribuie la construirea unui mare proiect.

4. Nu pierde din vedere relațiile umane din viața ta

Chiar dacă munca pe care o faci îți aduce bucurie și împlinire nu este nevoie să excluzi viața personală.


Pentru a crea echilibru, în mod conștient, limitează discuțiile despre muncă în momentele pe care le petreci cu familia sau cu prietenii apropiați.

Ascultă-i atunci când vorbesc și astfel te vei apropia mai mult de ei și vei elimina posibilele tensiuni ce pot apărea pentru că se simt ignorați sau îndepărtați.

5. Învață să mulțumești

La sfârșitul fiecărei zilei încearcă să gasești 3 lucruri pentru care să fii recunoscător în acea zi.

Poți include în această listă orice detaliu, cât de mic. Amintește-ți fiecare experiență plăcută, indiferent dacă este legată de activitatea ta profesională sau de cea personală, de interacțiunea cu oamenii necunoscuți întâlniți în acea zi sau de frumusețea naturii.

Atunci când retrăiești o experiență plăcută, sufletul tău se bucură încă o dată.

Așadar, cum faci să echilibrezi toate aceste aspecte ale vieții tale?

Îți oferim o meditație realizată de Cătălina Bușcă pe care o poți asculta în fiecare zi, o meditație despre cum să îți îngrijești corpul, despre cum să afli ce își dorește corpul tău, ce are nevoie.


Această meditație conține:

  • Un ritual de înviorare;
  • Un plan al stilului de viață;
  • Cum să faci conectarea cu corpul tău;
  • Afirmații pentru zorii zilei;

Leave a Reply

Your email address will not be published.